Kunnen jullie een foto maken van onze Goldline autoband? Van den Ban Autobanden BV uit Hellevoetsluis kwam met dit verzoek bij ons terecht. Ervaring met bandenfotografie was reden voor Van den Ban om contact met ons te leggen. Het resultaat van onze fotografie zou uiteindelijk levensgroot als reclame op de zijkant van hun vrachtwagens terechtkomen. Hoe mooi is het om, letterlijk, met bewegend beeld Nederland kennis te laten maken met de Goldline autoband. Deze band is namelijk het huismerk én grote trots van dit bedrijf.

Hoe breng je een autoband zo strak mogelijk in beeld? De band, gemonteerd op een stralende aluminium velg, moet haarscherp en goed verlicht worden afgeleverd. Het lijkt een eenvoudige opdracht, maar we hebben een aantal obstakels te nemen. Het geval wil namelijk dat rubber waaruit de autoband is vervaardigd, af fabriek, er vlekkerig uitziet. Dit is dan ook een specialistische klus voor onze fotografen.

Door de band te prepareren en de foto op te bouwen uit een aantal opnamen, ieder met zijn eigen lichtopstelling, wordt het ultieme beeld gecreëerd. Aansluitend volgt nog enig monnikenwerk in de nabewerking; alle haartjes op de band worden minutieus verwijderd, één voor één.

Al met al een fotografisch kunststukje waar we met recht trots op zijn.