Portretfotografie

Vrijwel dagelijks bevinden we ons op social media, om met onze omgeving in contact te blijven, ons netwerk te verbreden en natuurlijk om foto’s van anderen te beoordelen. Facebook, Twitter, LinkedIn; we hebben tegenwoordig meer accounts dan sokken. Sommige mensen ontkennen het belang van online exposure, maar werkzoekenden weten inmiddels hoe het werkt: geen LinkedIn-profiel; geen baan.

Een goede profielfoto maakt duidelijk wie je bent. Sommige mensen posten hun mooiste bikinishots of kiekje tijdens een avondje uit als profielfoto. Hartstikke leuk natuurlijk, maar wil jij niet veel liever indruk maken met een mooie foto waarvan vrienden, kennissen en (toekomstige) werkgevers zeggen: “Wauw”?!

Voor iemand die op zoek is naar dé baan, is een professionele foto een belangrijke aanzet om bij een werkgever binnen te komen. Natuurlijk beoordelen bedrijven ook je kwaliteiten, maar laten we eerlijk zijn; een goede eerste indruk is het halve werk. Zet je foto op je Curriculum Vitae, je LinkedIn account én eventueel op Facebook, Instagram en Twitter en je maakt bij iederéén de blits. Bovendien: een fotoshoot bij Studio Pothoff is fun! Want we halen het beste in je naar boven, óók als je vindt dat je ‘nooit leuk op foto’s staat’.