Tauw is een Europees advies- en ingenieurs-bureau dat advies geeft waarbij duurzame ontwikkeling van de leefomgeving voorop staat. Het bedrijf bestaat 90 jaar en viert dit onder andere met een jubileumboek. Een relatiegeschenk dat niet bestaat uit een saaie chronologische opsomming van directeuren en werkzaamheden. Tauw koos voor een indeling waarin uiteenlopende innovatieve projecten waar zij de blauwdruk voor leverde, gepresenteerd worden.

Voor de beelden van een aantal van die projecten werd Michiel gevraagd, als ervaren (landschaps)fotograaf. “Zulke opdrachten vind ik geweldig. Je wordt creatief en technisch uitgedaagd. Met de opdrachtgever werden de projecten doorgesproken, zodat ik wist wat ik kon verwachten.” En zo ging hij vorig jaar zomer een aantal dagen op pad met de bedrijfsbus – omdat vaak vanuit de hoogte gefotografeerd moest worden – om van Terneuzen tot Den Helder en van Budeldorpplein tot Zwolle Tauw-projecten te vereeuwigen. Het was hierbij belangrijk om het weer goed in de gaten te houden. “Toen ik na drie uur rijden bij DOW Chemical in Terneuzen aankwam, zat de lucht potdicht. Dan zit er niks anders op dan wachten tot de zon weer tevoorschijn komt…”

Het resultaat werd een jubileumuitgave om trots op te zijn. Michiel besloot dan ook om de foto’s in groter formaat te laten drukken en binden. Dit indrukwekkende boekwerk, in een speciale cassette, is in een oplage van vijf stuks gemaakt.