Fotograaf Veenendaal

Een professionele fotograaf staat niet achter zijn camera maar werkt juist vóór de camera, bij het onderwerp! Het ontdekken van de communicatieve waarde en het overbrengen van deze unieke boodschap onderscheidt de foto en laat juist dan haar kracht zien. Het onderwerp, de belichting en compositie staan hierbij centraal. Het onderscheidt de foto en laat de toegevoegde waarde van een professionele fotograaf zien.

Onze fotografen verstaan hun vak

Want dat is het… een vak. Dat wordt tegenwoordig wel eens onderschat, maar voor topkwaliteit foto’s heb je nu eenmaal gedegen kennis nodig.

Volgens Wikipedia

Een fotograaf is iemand die (in het bijzonder beroepshalve) foto’s maakt met een fototoestel.

Kort na de uitvinding van de fotografie namen fotografen de plaats in van rondreizende kunstschilders, om de mensen in het gehele land te vereeuwigen. Deze rondreizende fotografen namen hun apparatuur, inclusief de materialen om hun glasplaten te ontwikkelen, en soms zelfs een leren tent als donkere kamer, mee op reis.

Toen het fototoestel ook voor gewone mensen betaalbaar en bruikbaar was geworden, verdween de rondreizende fotograaf, met uitzondering van de landschapsfotograaf. In de grotere plaatsen vestigden zich fotografen die mensen portretteerden, in eerste instantie uitsluitend voor familieportretten, maar naderhand ook voor het gebruik op identiteitsbewijzen. Naast het maken van portretfoto’s verdienden deze fotografen hun brood met de verkoop van filmmateriaal en camera’s en het ontwikkelen en afdrukken van de foto’s die de mensen zelf maakten.