Smeulende barbecues, volle terrassen, drukke stranden en blije gezichten. Het is weer zomer (nou ja, lente officieel) en voor onze fotografen betekent dat weer volle agenda’s. Om tot mooie foto’s voor onze klanten te komen kunnen we vele zaken beïnvloeden, maar het aantal zonuren is tot op heden nog niet gelukt. En laat dat voor sommige takken van fotografie nou al ongeveer de helft van een goede foto zijn: mooi zonlicht en een strakke blauwe lucht.

Denk bijvoorbeeld aan architectuurfotografie. Hoe belangrijk is het wel niet om het gebouw in het juiste licht te fotograferen. Met deze vriendelijke weersomstandigheden, komt de vorm van het object alleen dan optimaal naar voren. En wat te denken van zakelijke portret- of lifestyle fotografie, die de juiste look & feel moeten communiceren? Natuurlijk is alles afhankelijk van het einddoel, maar over het algemeen hebben ook deze foto’s baat bij een zomerse dag.

Kortom: op dit soort dagen moeten we optimaal profiteren. Uren maken! Het overige werk even laten vallen en aan de slag voor onze klanten. Zoveel van dit soort dagen hebben we immers niet. Voor een fotografiestudio is deze mindset al jaren onderdeel van de werkwijze, maar sommige klanten moeten hier nog aan wennen. Neem het ons dus vooral niet kwalijk als we op mooi weerdagen direct in actie willen komen. Alles moet nou eenmaal wijken voor het beste resultaat. En voor je het weet is het weer wekenlang bewolking en regen wat de klok slaat.
Een groter cliché is dan misschien nauwelijks denkbaar, maar niets is zo onvoorspelbaar als het Nederlandse weer. De fotografen van Studio Pothoff helpen u hier graag aan herinneren! Natuurlijk kunnen deze professionals ook met minder zonnestralen uit de voeten, maar waarom wachten? Nú is de tijd, pakken die camera’s!